Föreläsningar

Föreläsningar om arbetsklimat, mångfald, inkluderande arbetsplats, omedvetna fördomar, jämlikhet, normer mm.

Om föreläsningarna

Föreläsningarna genomsyras av ämnena mångfald, inkludering, omedvetna fördomar, normer och bemötande. Nedan finns några exempel på föreläsningar, tillsammans formger vi föreläsningen som ni som bokat ska lyssna på. Den ska passa just för er; er vardag, era förutsättningar, era utmaningar osv. Är er arbetsplats ett hotell handlar det troligtvis om kundbemötande, relationsskapande och kundupplevelse och för er inom sjukvård handlar det mer om vikten av trygghet, skörheten i att vara utelämnad osv.

En föreläsning kan vara alltifrån 60 minuter upp till en heldag. Jag rekommenderar kring 90 minuter så hinner vi med samtal och självreflektioner. För er som önskar mer än en inspirerande föreläsning rekommenderar jag en workshop som exempelvis kan innehålla självreflektioner, bikupor, diskussioner och övningar.

"Får jag vara med?"

Om vad en mångfaldsrik och inkluderande arbetsplats innebär, varför det är viktigt, hur vi skapar det och vilka hinder som kan stå i vägen.

Nyckelord: Modern forskning, omedvetna fördomar, sociala normer, den mänskliga mekanismen med kategorisering, bemötande etc.

Frågetecken på en blommig vägg för att illustrera om det finns mångfald och inkludering på arbetsplatsen och om man kan vara sig själv.

"Jag vågade inte sluta ljuga"

Om att ljuga på sin arbetsplats varje arbetsdag under sex år.  En lättsam och personlig föreläsning med kunskap, inspiration och tips.

Nyckelord: Kategorisering, bemötande, mikroaggressioner, minoritetsstress, omedvetna fördomar, sociala normer etc.

Ämnesområden

Forskning, vetenskapliga teorier och egna upplevelser bygger de inspirerande föreläsningarna. Ambitionen med föreläsningarna är att höja medvetandet och kunskapen kring inkludering och vårt sätt att generalisera och kategorisera i vår dimridå av normer och våga vända blicken inåt.

Skapandet av den unika ringen "Oändlighet"

Det här är en härligt maffig ring med tyngd.

Ringen är tillverkad i ett enda långt stycke. Den är inte ihoplödad, som de flesta andra smycken är, utan ”enbart” hamrad, böjd, filad och polerad. Och upphettad en mängd gånger, då silvret behöver mjukas upp med jämna mellanrum eftersom det blir stenhårt vid bearbetning av metallen.

Då ringen är skapad utan lödningar, går den enkelt att storleksjustera. Om du är stark det vill säga, för den är tillverkad av 1,5 mm tjock silverplåt. Jag har även tillverkat denna ringtyp i flera andra varianter som bilderna visar. Pålödade silverkulor, någon med en silverplatta, sågade randiga räfflor, instansad text och en med en riktig twist.

Vill du se fler ringar och andra unika smycken som jag gjort, så klicka vidare in i verkstan.

Rulla till toppen